V súčasnej dobe sa mnohí poľnohospodári vracajú k zabudnutej technológii dvojfázovej úrody. Výhody dvojfázového zberu vidia predovšetkým v nižšej zberovej vlhkosti, nižších stratách, vyššej klíčivosti. „Najväčším problémom zberu je vysoká vlhkosť. Pokiaľ zberáte príliš vlhkú hmotu, začne sa vám upchávať stroj. Strácate čas, palivo, aj úrodu, pretože aj keď dokážete z rastliny vymlátiť semienko, to sa prilepí na vlhkú hmotu a spoločne s ňou odíde z mlátičky von. Počas dvojfázového zberu sme schopní sa dostať zo 40% až na 12%-nú vlhkosť. Vďaka tomu môžeme bezproblémovo zožať v podstate čokoľvek,“ vysvetľuje Král, ktorý dvojfázový zber ponúka svojim klientom už 12 rokov.
Zároveň popiera, že by dvojfázový zber mohol narušiť dážď: „Každý si myslí, že keď podsekne rastlinu a ona zmokne, má problém. Ale podľa mňa, čo zmokne, tak tiež uschne a je úplne jedno či to leží na riadku alebo stojí v ňom.“ V tejto súvislosti tiež poukazuje na to, že technológia dvojfázového zberu je veľmi obľúbená v severnejších oblastiach ako je Kanada, sever Spojených štátov , Anglicko alebo Dánsko. Teda v štátoch s podstatne vyššími zrážkami.